Volledig inzicht met uw eigen Power BI-control-room

Veel ondernemers zien ondernemen als topsport. Ze vergelijken zich met topteams waarin mensen steeds samen bezig zijn grenzen te verleggen. En net als bij topsport gaat dat allang niet meer op gevoel, maar op basis van harde managementinformatie, heldere rapportages en zuivere analyses.

Als er één sport is die daarbij tot de verbeelding spreekt, is het wel Formule 1. Tot voor kort keek daar bijna niemand naar in Nederland. Heel af en toe reed er een Nederlander een tijdje mee. Meestal anoniem achteraan en tot het sponsorgeld weer op was. Tot een aantal jaren geleden een eigenwijze teambaas, Dr. Helmut Marko van Red Bull Racing, besloot een Formule 1 stoeltje ter beschikking te stellen aan een minderjarige zonder rijbewijs. Inmiddels benadert Max Verstappen’s naamsbekendheid die van Cruijff, ook in het buitenland.

Concurreren op het scherpst van de snede

Formule 1 heeft uitstraling. Snelheid, dynamiek, innovatie en spektakel in een wereld waar een duizendste seconde verschil – een vingerlengte bij 300 kilometer per uur – het verschil tussen de eerste en tweede startplek kan betekenen. Het is de dynamiek waar u als ondernemer ook naar op zoek bent. Steeds op zoek naar de nieuwste mogelijkheden, steeds op zoek naar die kleine verbetering waarmee u weer net sneller of efficiënter werkt dan uw concurrenten. Met gebruik van iedere snipper managementinformatie die beschikbaar is in bijvoorbeeld Dynamics NAV wilt u net weer een stapje beter presteren dan uw tegenstrever.

Business Intelligence op Formule 1 niveau

Er is wel een verschil. Een Formule 1 team bestaat niet alleen uit een coureur, de monteurs, engineers en andere experts op het circuit. Integendeel, bij iedere race zitten er op soms duizenden kilometers afstand in speciale control-rooms tientallen mensen met hun ogen aan het beeldscherm gekluisterd. En op dat beeldscherm zien ze niet de race, maar de gegevens over de temperatuur van de remmen, de bandenslijtage, het brandstofverbruik, het motormanagement en welke van de andere tienduizenden meetgegevens dan ook. Meetgegevens die volcontinue worden geregistreerd in de wagen en in milliseconden de halve wereld worden overgestuurd. Om daar geanalyseerd te worden door experts die het hele raceweekend alleen maar met die data bezig zijn. De coureur voelt dat zijn banden minder worden, maar 6 tijdzones verderop zit iemand die dankzij data analyse al weet hoelang hij er nog op door kan doorrijden.

Uw eigen Business Intelligence

Ook u wilt van tevoren weten wat er gaat gebeuren en de juiste acties ondernemen. Maar laten we eerlijk zijn, zo’n uitgebreid control-room- team heeft u niet. Toch wilt u continue de actuele gegevens gebruiken om de juiste conclusies te trekken over uw bedrijf. U wilt voorspellingen vertalen in inkooporders. U wilt de bezettingsgraad van uw productiemiddelen optimaliseren en u wilt uw medewerkers inplannen zonder steeds dure inhuurkrachten in te moeten schakelen. U wilt opereren op het scherpst van de snede, gebruik maken van alle informatie die u heeft en eruit halen wat erin zit. Net als een Formule 1 team. Maar zonder dat u fulltime een groep hooggekwalificeerde bedrijfsanalisten naast u heeft zitten. Onmogelijk dus?

Power BI Business Intelligence

power-biNiet helemaal. Want gelukkig is er voor u Power BI. Power BI is een krachtige set Business Intelligence tools in de Cloud. Power BI maakt het mogelijk om de schat aan bedrijfsgegevens die u registreert en bewaart in onder andere Dynamics NAV te combineren met andere externe en interne databronnen – zoals uw webservers – en om te zetten in actuele stuurinformatie. Power BI maakt het mogelijk om snel en intuïtief dashboards en rapportages op maat samen te stellen. U stuurt op actuele cijfers en kunt maatregelen nemen die het verschil maken. Want net als de control-room van een Formule 1 team, weet u dat het niet om ruwe data gaat, maar om de conclusies die u eruit weet te trekken.

Power BI integratie met Dynamics NAV en Business Central

Power BI werkt uitstekend samen met Dynamics NAV en Business Central en kan eenvoudig worden ingezet om uw bedrijfsgegevens te ontsluiten en om te zetten in informatie die u nodig heeft. U stelt intuïtief – op basis van ‘menselijke vragen’ – nieuwe rapportages samen en presenteert die grafisch op uw desktop. U heeft de beschikking over intelligente data modelleringtools en kunt uw gegevens bijvoorbeeld per regio tonen op overzichtelijke landkaarten. U kunt uw analyses snel met anderen delen en net zo eenvoudig tonen op uw tablet of smartphone. In de laatste versies van Dynamics NAV is de integratie met Power BI al volledig voorbereid en heeft u direct de beschikking over alle rapportage en Business Intelligence mogelijkheden. Bij Dynamics 365 Business Central is Power BI al volledig geïntegreerd. Ons team gaat graag met u aan de slag om uw bedrijf met behulp van Power BI van een ‘Formula 1- style-control-room’ te voorzien.

2019-01-21T11:06:12+00:00