Mijn bedrijf heeft complexe data

Mijn bedrijf heeft complexe data2019-05-31T09:26:19+00:00

Datawarehouse

Voor veeleisende analyses en rapportages kan het nodig zijn dat de data uit Microsoft Dynamics NAV of Business Central en andere databronnen, eerst moet worden bewerkt in een datawarehouse. Dit warehouse is specifiek is ingericht voor betere analyse- en rapportageprestaties. Voorbeelden hiervan zijn complexe branche-specifieke informatie of hele grote hoeveelheden data.

Wij gebruiken voor de bouw van het datawarehouse Jet Analytics. Jet Analytics werkt met een geavanceerde grafische user interface hierdoor kunnen onze consultants in korte tijd een datawarehouse inrichten specifiek voor jouw bedrijfssituatie.

Wanneer de keuze voor een datawarehouse?

Datawarehouse Jet Reports

Datawarehousing is het gestructureerd onderbrengen van verschillende databronnen in één systeem. Daarmee wordt het mogelijk om te analyseren en rapporteren over alle aanwezige kennis binnen je bedrijf. Medewerkers kunnen hierdoor sneller betere beslissingen nemen.

Door de verschillende databronnen te combineren ontstaan er heldere inzichten in het functioneren en presenteren van het hele bedrijf. Belangrijke historische data uit oude bronsystemen wordt veiliggesteld en kan naadloos samengevoegd worden met nieuwe data.

Hoe kom je tot een goed datawarehouse?

Een goed datawarehouse vraagt om een slimme architectuur. Datawarehouses worden door grotere organisaties als onmisbaar beschouwd, maar ook middelgrote bedrijven kiezen steeds vaker voor datawarehousing.

Een datawarehouse helpt om grip te houden op de nog altijd sterk groeiende stroom van informatie en andere data in bedrijven. Voor kleinere en middelgrootte bedrijven biedt datawarehousing veel kansen en mogelijkheden. Wil je meer weten over datawarehousing en wat het voor je kan betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Datamodel en Power BI